søndag den 18. april 2010

sekskantet patchwork

Jeg elsker patchwork, og især den type man syr i hånden. Det er så hyggeligt at sidde og nørkle med i sofaen. Ligesom så mange andre herinde i blogland, er jeg gået i gang med et sekskantet projekt. Jeg har 2 store gulvpuder, som jeg selv har haft liggende med grå/brunt betræk. De skal nu fornyes med et sekskantet betræk. Den ene med store sekskanter, og den anden med mindre sekskanter men i samme farver. Bagsiden, tror jeg, skal være en tyk fløjl i orange, lilla eller brun - i ægte 70'er stil.


Jeg er ikke nået så langt endnu, men det bliver i farverne som på billedet. Tror det bliver super flot på gulvet i Livs værelse sammen med hendes røde Happycat. Et rigtig hyggehjørne, hvor vi kan læse bøger eller bare lege.

I dag står den på 75 års fødselsdag i Odense. Så vi kører hjemmefra ved 11-tiden. Vil tænke på alle jer heldige asener, der er til blogtræf i Jylland. Glæder mig til at høre om det.

Rigtig god søndag.

11 kommentarer:

 1. Hvor ser det hyggeligt ud. HVor købet du sekskanterne henne?
  God tur til Odense.

  SvarSlet
 2. Herlig! Fine farger og mønstre. Gleder meg til å se hele :-)
  Klem fra BlandetLoft

  SvarSlet
 3. Hej Tine
  Hvor bliver det bare flot! Jeg tror også, at jeg vil kaste mig over et pudeprojekt i sekskanter, når mit lappetæppe engang bliver færdig!
  Jeg synes, at jeg kan kende noget af stoffet fra mit hæklenåleetui:)
  Kh Anne

  SvarSlet
 4. Hvor er det inspirerende! Vil du fortælle mig, hvordan du gør?
  KH
  Anne

  SvarSlet
 5. Jeannet - Jeg har kbt sekskanterne her: http://www.patchwork-huset.dk/. Mener de kostede 20 kr. for 100 stk. Hvis du ikke bor i nærheden, kan jeg sagtens købe nogle til dig og sende dem. Og tak, det var en dejlig tur til Odense. Nu er vi hjemme igen og godt trætte.

  Blandet Loft - Jeg glæder mig også rigtig meget til at se det færdige resultat. Jeg håber bare, at det når at blive færdig, inden vi skal flytte.

  Anne - Tak skal du have. Det er nemlig rigtigt at stoffet også er i brug her. Det er det skønneste stof, så selvfølgelig skal det være med:-)

  Onkel Anne - Det kan du tro, at jeg vil. Jeg har købt færdigklippede sekskanter hos ovenstående butik. Men du kan købe dem i alle patchworkbutikker. Alternativt kan man selv klippe dem ud i karton. Dernæst har jeg klippet stoffet ud med ca. 1 cm. sømrum og riet det rundt om kartonet. Du kan se ritråden på billedet. Når jeg har lavet alle sekskanterne klar, syr jeg dem sammen i hånden. Jeg ved ikke, om det er detaljeret nok, men hvis du har andre spørgsmål eller bare har brug for hjælp, så skal du endelig bare sige til.

  kh Tine

  SvarSlet
 6. Tusind tak Tine. Det må jeg prøve :)
  Og tak for vejledningen :) Men problemet er at jeg syr mega grimt i hånden :(
  Men øvelse gør måske mester

  SvarSlet
 7. Tine, jeg forstår måske ikke helt alligevel lol! Hvad bruger du pap til, og tager du det ud bagefter?

  SvarSlet
 8. Hej Onkel Anne
  Jeg har fundet en blog, hvor hun har taget billeder af processen:
  http://juliarunge.blogspot.com/2010/02/diy-patchwork.html.
  Hun syr dog en masse sting på bagsiden af pappet, hvor jeg bare rier rundt i kanten. Jeg tror, det vil være nemmest for dig at gøre som mig. Man kan evt. bruge tape eller clips til at holde stoffet på plads, indtil det er blevet riet.
  Efterhånden som du får syet stykkerne sammen, kan du klippe ritråden op og tage pappet ud. Men der skal først være syet rundt om alle kanterne.
  Du spørger bare igen, hvis der er andet du bliver i tvivl om.
  Tine

  SvarSlet
 9. Når du syr stykkerne sammen (ret mog ret), skal du prøve kun at sy i stoffet og ikke i pappet. Og man skal altid vælge en tråd, der passer til det mørkeste stykke stof, man syr sammen. Hvis du gør dette, vil det blive pænt på forsiden næsten ligegyldig hvor grimt man syr i hånden ;-)

  SvarSlet
 10. Hej Tine.
  Jeg sidder lige her med et lille spørgsmål og håber at du har tid og mulighed for at svare mig i dag. Jeg skal i gang med at sy sekskanter sammen (ta'r dem med på ferie), men jeg kan ikke finde ud af hvilken farve sytråd, der er bedst at sy sammen med? Jeg skal arbejde i nogle lidt kvalmende farvesammensætninger (sådan rigtig tøse-agtige farver); lyserød, mint, gul og pink (puh hvor det lyder grimt, men jeg har lavet et stykke patchwork i den farvesammensætning og det fungerede ok). Nå men hvilken farve sytråd vil du anbefale eller skal jeg bare tage alle farver med i ferie-kufferten? Håber at du har mulighed for at svare mig. Knus fra Lene (LH10@PC.DK)

  SvarSlet
 11. Hej Lene
  Jeg vil hellere end gerne hjælpe dig.
  Man plejer at sige, at man skal sy sammen med en tråd, der passer til det mørkeste stykke stof. Men det er også irriterende at skulle skifte tråd hele tiden alt afhængig af, hvor mange farver man syr med. Så plejer jeg at vælge den farve, der er den mest dominerende.
  Hvis jeg var dig, ville jeg måske have et par nåle liggende med forskellige farver. Der er også forskel, om dit gule stof har en gul baggrund eller om det f.eks. er lyst med gult mønster. Jeg kan ikke rigtig guide dig bedre, når jeg ikke har set stoffet, men jeg håber, det hjalp en smule.
  Held og lykke med det. Det er jo et perfekt ferie-projekt.
  kh Tine

  SvarSlet

Hej med dig!
Det er super dejligt, at du vil skrive en kommentar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails