onsdag den 8. december 2010

DIY - kræmmerhuse

som lovet kommer her en DIY på retrostof-kræmmerhuse. Det er faktisk min aller aller første DIY. Har længe tænkt på, at det kunne være sjovt at lave noget, som virkelig kunne inspirere andre til at lave det samme. Så here it comes...

1: Du skal bruge 2 forskellige slags stof, tråd, nål, pladevat, saks, 2 runde cirkel-skabeloner - den ene lidt større end den anden,  og en firkant der passer ind i den mindste cirkel.

 2. Klip den store cirkel ud i den ene slags stof og firkanten ud i det andet samt i pladevat. Det er en god ide, at vælge et småmønstret stof til firkanten og lidt større mønster til den store cirkel.

3. Ri rundt i cirklens kant og læg herefter den lille cirkel-skabelon indeni og træk i tråden, så stoffet folder sig omkring cirklen som på billedet herunder. Herefter stryger du stoffet med cirkel-skabelonen i, inden du tager den ud.

4. Læg cirklen med vrangen opad. Læg pladevat og det andet stof inden i cirklen med stoffet øverst. Fold cirklen omkring firkanten. Det kan være en god ide at sætte knappenåle i, så du har bedre styr på lagene.

5. Nu skal du til at quilte rundt i kanten af buerne gennem alle lagene. Jeg synes, det er pænt med en farve, der matcher det firkantede stof - for at give lidt kontrast.

6. Jeg synes ikke, man behøver gøre sig vildt umage med at få stingene ens. Det ser faktisk også meget fint ud, når stingene er tilfældige.

7. Når du har quiltet hele vejen rundt, har du en firkant med stof på begge sider. Nu folder du den, så du får en trekant med det firkantede stof ud af. Herefter syr du den ene side sammen fra spids til åbning.

8. Og vupti. Så er dit kræmmerhus færdigt. Nu skal du bare sætte et bånd i, så det kan hænge på juletræet, i vinduet, på en gren eller noget helt andet.

Det kunne være sjovt, hvis du gav lyd fra dig, hvis du laver kræmmerhuse efter min DIY. Jeg vil meget gerne se billeder. Og jeg sætter pris på, at du linker til min blog.

Kh Tine

16 kommentarer:

 1. Tak for at dele med os andre, det skal prøves af!

  SvarSlet
 2. Lækkert, tusind tak fordi du delte :)

  SvarSlet
 3. Ej hvor sjovt. Super idé.
  Jeg har lavet dem som bordskånere til kaffekopper. Altså som den er, lige inden du laver dem om til kræmmerhuset.
  Tina:-)

  SvarSlet
 4. De er så fine:) Er det nogle bestemte nåle, man skal bruge til quilte-delen?

  SvarSlet
 5. super god idé :) ♥ ser liige om jeg nå et par inden jul :)
  tusind tak fordi du deler
  kjh♥

  SvarSlet
 6. Tusind tak for DIY - håbede du ville dele den, da jeg så de flotte kræmmerhuse du havde lavet til hyggedag :) Så flotte!! Kh Dorte

  SvarSlet
 7. Så fint! Tak fordi du deler. Endnu et projekt til min TO DO liste:-)

  SvarSlet
 8. Ej, hvor er de fine. Og tak for DIY'en. Den ser rigtig god og anvendelig ud. Det er bestemt et projekt der skal afprøves!

  SvarSlet
 9. Kære alle
  Tak for jeres kommentarer. Glæder mig til at se jeres kræmmerhuse...

  Anne: der findes quiltenåle, men jeg har nu bare brugt en helt almindelig nål. Så simpelt som muligt.

  SvarSlet
 10. Virkelig god DIY. Du får det til at lyde så nemt. Jeg må prøve det af en dag ved lejlighed.

  SvarSlet
 11. Hvor er de bare skønne dine krammerhuse!!!! Tak for at dele fremgangsmåden - den bliver jeg da nød til at prøve!!! :-)

  SvarSlet
 12. Hvor er de bare skønne, dem skal jeg da helt sikkert lige prøve at lave, håber sådan at kunne nå det inden jul, ellers må julen vare helt til påske i år.

  SvarSlet
 13. Så lige linket på annes side - den må lige prøves engang!

  SvarSlet
 14. Hey hvor er de fine og sikken dejlig og let tilgængelig trin for trin anvisning. Super.

  p.s.: Ved du godt at det kun er blogspotbrugere der kan kommenterer? Jeg bruger min henvisningsblog og hvis du gerne vil ændre indstillingerne kan se hvordan du gør nederst på siden.

  SvarSlet
 15. Hej Marina
  Nej det vidste jeg ikke. Det må jeg lige få lavet om på.
  Tak for tippet.

  SvarSlet
 16. Hej, hvor er det altså nogle søde kræmmerhuse. når jeg engang får muligheden for det skal jeg helt klart forsøge mig med at lave nogle selv. Tak for DIY'en, det er altid rart når der deles ud af kreativiteten. :)

  SvarSlet

Hej med dig!
Det er super dejligt, at du vil skrive en kommentar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails