fredag den 10. december 2010

NLP-weekend

det her indlæg har intet at gøre med at sy, strikke, hækle, tapet, indretning eller noget som helst i den dur. Jeg har bare lyst til at fortælle om det fantastiske sted, de fantastiske mennesker og den fantastiske uddannelse, jeg er blevet en del af i løbet af det sidste halve års tid. Det er NLP-huset i Valby, jeg snakker om. I disse dage er jeg nemlig ved at tage eksamen i NLP practitioner. Det er det første skridt i NLP.

En NLP Practitioner uddannelse handler om at arbejde med sin kommunikation og sin evne til at forstå sig selv og andre mennesker bedre. Der er fokus på at vinkle NLP-teknikkerne i forhold til deltagernes evne til at lede sig selv gennem livets - og arbejdslivets - mange valg og fravalg; f.eks. - Hvordan formulerer du mål for dit liv, som du faktisk når? Hvordan arbejder du med din indre tilstand, så den støtter dig bedst muligt? Hvordan opnår du en dyb og tillidsfuld kontakt til dem, du kommunikerer med? Og endelig - Hvordan forandrer du de indre strategier, som vi kalder 'dårlige vaner'? (Du kan læse mere her).


Det er blot nogle af de emner, vi har været igennem. For faktisk når man igennem så mange emner - personlige emner - at jeg ikke kan forklare det her. Der er så mange aspekter i det.

Men jeg har fået så meget ud af dette forløb. Meget mere end jeg havde forventet. Og udover min egen personlige udvikling har jeg fået nogle nye dejlige venner. Som på meget kort tid har lært mig bedre at kende end de fleste af mine "gamle" veninder gør. Netop fordi vi arbejder med personlige emner. Meget personlige emner. Og jeg er så heldig, at flere af dem vil være med i en krea/snakke/hygge klub, så vi stadig kan bevare kontakten og arbejde videre med alt det, vi har lært.

I dag har vi haft skriftlig eksamen, og i morgen venter den mundtlige eksamen, hvor vi alle hver især skal igennem en gulvøvelse. En gulvøvelse er en øvelse, hvor man bruger en bestemt model til f.eks. at bearbejde et problem eller få sat et mål. Og da der skal være bevægelse på - f.eks. at man flytter sig rundt på gulvet gennem forskellige trin, ja så kaldes det en gulvøvelse.

Det er super spændende, og det er meget intenst. Jeg kan kun anbefale alle at tage denne uddannelse. Det er en virkelig stor øjenåbner.

Blot et lille indblik i hvad jeg ellers får tiden til at gå med, og hvad der optager mig meget lige netop nu...
kh Tine

4 kommentarer:

 1. Hvor lyder det spændende.
  Jeg har også været på en del NLP kurser i forbindelse med mit tidligere arbejde. Meget interessant.
  Jeg har dog erfaret at man skal arbejde intens med det for ellers ryger det i glemme bogen.
  Jeg krydser fingre for din eksamen i morgen.

  SvarSlet
 2. Hej Tine
  Ja, du ved, at jeg synes, det lyder super spændende og meget lærerigt. Det er sådan et kursus, vi nok alle kunne lære en masse af.
  Krydser fingre for dig i morgen:)
  Kh Anne

  SvarSlet
 3. Det lyder godt nok spændende! Må være virkelig interessant sådan at lære nye ting om sig selv og bliver spændende at se hvad du kan bruge den til.
  Håber det går/er gået godt idag.

  Kh Anne

  SvarSlet
 4. Hej piger
  Tak for jeres kommentarer. Det gik rigtig godt i weekenden, så nu er jeg uddannet NLP practitioner. :-)
  kh Tine

  SvarSlet

Hej med dig!
Det er super dejligt, at du vil skrive en kommentar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails