onsdag den 29. maj 2013

år for år i en bog

jeg elsker at lave fotobøger. Da jeg fik min første mac for ca. 7 år siden, var jeg ikke til at komme i kontakt med efter at have opdaget, at man i iPhoto kunne lave bøger med alle ens billeder. Herefter er det blevet til rigtig mange bøger. Bøger med billeder af rejser, fester med venner, vores bryllup, bøger til bedsteforældre og oldeforældre med billeder af deres dejlige børnebørn og oldebørn osv. osv.

Jeg er derfor også gået i gang med at lave en bog til Liv for hvert år i hendes liv. Det er blevet til tre styks indtil videre, og da hun netop er blevet fire, skal jeg hurtigst muligt i gang med den fjerde. Og planen er naturligvis, at Bertram skal have helt det samme.

Vi nyder at kigge i bøgerne og snakke om alle de ting, som Liv har oplevet. Især efter hun blev storesøster, har hun været meget interesseret i at se sig selv som baby, og se at hun gjorde helt de samme ting som Bertram. Og så er det altså bare nemmere og hyggeligere at tage bogen ned fra hylden i stedet for at kigge på en computerskærm.

Jeg har igennem årene prøvet mange forskellige programmer til at lave fotobøger i. Der er især op til jul nogle vanvittige tilbud, så man kan lave en vildt flot bog til næsten ingen penge. Men jeg må også indrømme, at der er langt mellem kvaliteten af bøgerne. Det er måske ikke altid helt til at se i den færdige udgave, men det program, som man skal arbejde i, kan være meget forskellige. Der er nogle som er utrolig nemme at finde ud, hvor der er mange forskellige slags design af siderne, baggrunde, mulighed for fotoredigering etc. Og så er der dem, hvor man bare ikke kan sætte billederne op lige nøjagtig på den måde, man gerne vil - og det har jeg altså en helt bestemt holdning til. Ligesom med så mange andre ting, jeg selv laver, så skal sådan en bog bare være i orden. Jeg skal være 100 % tilfreds med resultatet, eller vil det nage mig hver gang, jeg kigger i den.

Det er derfor heller ingen hemmelighed, at det godt kan tage mig rigtig mange timer at lave sådan en bog. Men tilfredsstillelsen er stor!

Jeg har også et yndlingsfirma at bestille hos, og det er Pixum. Det er ikke det billigste, men jeg synes, det er det bedste program at arbejde i, og kvaliteten på bogen er altid i top.

Har du endnu ikke prøvet at lave en fotobog, så kan det virkelig anbefales. Nedenfor er der lidt inspiration til hvordan det kan se ud, og så er der selvfølgelig en masse dejlige billeder af min datter, i det år hvor hun gik fra at være to til at være tre. Hun blev storesøster, startede i børnehave og stoppede med at bruge sut. Det var virkelig et begivenhedsrigt år!
kh Tine

8 kommentarer:

 1. Åhr det er en så god idé Tine, det burde jeg seriøst også sætte mig ned og lave...

  SvarSlet
 2. Vildt god ide. Jeg har faktisk lige bestilt en stor bunke billeder fra Pixum, som jeg venter på at få ind ad døren. Næste gang jeg bestiller, skal jeg måske prøve fotobøger i stedet for. Det ser også ud til at designet er pænt og enkelt.

  SvarSlet
 3. Jeg har længe (læs flere år) haft planer om at gøre det samme med vores fotos. Jeg har bare aldrig fået taget mig sammen. Men du inspirerer klart til at gå i gang med projektet.

  Det ser skide godt ud.

  SvarSlet
 4. @Binemor - ja det er virkelig en dejlig ting at have.

  @Cph Kiddo - Man kan vælge mellem forskellige designs og temaer. Jeg er mest til det helt simple med fotocollager, men der er også bryllups, ferie, børnetemaer og mange mange flere. Kan kun anbefale det :-)

  @Fru Forstad - Tak skal du have! Du bliver så glad for det.

  SvarSlet
 5. Hej, faldt tilfældigt over dit indlæg. Har længe overvejet at lave fotobøger på pixums hjemmeside, men er i tvivl om, hvilken kvalitet (hvilken slags bog/papirvalg), er bedst, når den helst skal holde til at små børnefingre selv skal bladre. Har du nogen gode råd?

  Eyd

  SvarSlet
 6. Hej Eyd
  Jeg har altid bare valgt standard papiret - det må være det, der hedder Premiumpapir 200 g/m2. Og så vælger jeg hardcover.
  Det synes jeg, er ganske udemærket, og vores bøger er endnu ikke gået i stykker på trods af rigtig mange børnefingre. Det er som sagt en god kvalitet, du får ved Pixum. Jeg tør ikke sige, hvilke papirtyper du skal vælge andre steder.
  vh Tine

  SvarSlet
 7. tusind tak for svar - jeg prøver pixum standard, godt med lidt erfaring :)

  Eyd

  SvarSlet
 8. I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  Also visit my homepage - novoline tricks 2013

  SvarSlet

Hej med dig!
Det er super dejligt, at du vil skrive en kommentar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails