mandag den 15. april 2013

Boganmeldelse - Cykelmyggen Egon

vi har i nogen tid nu været tilmeldt Gyldendals Børnebogklub - og det med stor glæde.

Vi har altid læst meget for Liv og nu også Bertram. Om det er derfor, eller om det bare er en naturlig interesse, ved jeg ikke, men Liv er en meget læseglad pige. Hun elsker at sidde for sig selv og læse i alle sine bøger. Både højt og stille. I børnehaven gør hun det også. Når hun lige trænger til lidt ro, spørger hun pædagogerne om hun må sætte sig i sofaen og læse. Og det må hun stort set altid.
Hun har også en meget livlig fantasi, og bøgerne bliver ofte lidt ekstra spændende, end når vi læser dem ;-) Det er fantastisk at lytte til. En helt uspoleret fantasi!

Men for ca. et halvt år siden følte jeg, vi trængte til noget nyt input. Derfor meldte jeg Liv ind i Gyldendals Børnebogklub. Vi får en ny bog (eller et par) hver måned. Det er vidt forskellige bøger. Vi har bl.a. både fået en bog af Sigurd Barret med sange fra hele verden, en om dinosaurer og senest to bøger om cykelmyggen Egon.

For fremtiden vil I kunne læse mine og Livs meninger om de bøger, der er månedens bog i Gyldendals Børnebogklub her på bloggen. Jeg vil prøve at skrive en anmeldelse af hver bog set fra både en forælders og et barns øjne. Give jer masser af billeder samt forberede jer på næste månedens bog.

Men i denne måned handler det altså om "Cykelmyggen Egon" og Cykelmyggen og dansemyggen".


Jeg har egentlig kendt til bøgerne i mange år, men aldrig fået dem læst. Nu fik vi dem så igennem bogklubben, og jeg var selv ret spændt på at læse dem.

Billederne og farverne i bøgerne er helt geniale. Jeg elsker universet og alle detaljerne. Bogen "Cykelmyggen Egon" har også en rigtig sød fortælling, og ender ud med at Egon er med i et cirkus. Alt der har med cirkus at gøre, er 100 % godkendt, og Liv elsker det. Billederne lægger også op til en masse spørgsmål - netop fordi der er så mange detaljer.

Bogen "Cykelmyggen og dansemyggen" fortsætter den søde historie, og har små informationer om hvordan myggen bliver til. Det kan man få en ganske fin lille snak om med sit barn. Der er dog en lille ting, jeg ikke så godt kunne lide. I "Cykelmyggen og dansemyggen" er der også et par hyggelige scener, hvor f.eks. Dagmar og myggedrengen hænger fast i edderkoppens spind, hvorefter edderkoppen kryber ud af sit skjul og stirrer sultent på dem med alle seks øjne. Her begyndte Liv at stille mange spørgsmål. Og jeg synes, det var lidt svært at svare på dem uden enten at lyve for hende eller gøre hende mere bange. Nu læser vi ofte i sengen, når hun skal sove, så det er lidt vigtigt, at hun er helt tryg.

Men altså i det store hele: Super fine bøger med mange flotte og detaljerede tegninger. Jeg tænker, at når vi har læst den flere gange, og Liv selv læser den højt for sig selv en dag, der vil hun for alvor kunne finde på en fantastisk fantasifuld historie, som vil få mig til at blive en endnu mere stolt mor.

Du kan læse mere om både Gyldendals Børnebogklub og bøgerne lige her.

kh Tine

PS. I næste måned handler det om Alfons Åberg - en dreng jeg aldrig bliver træt af!

1 kommentar:

  1. At give sine børn glæden ved at læse, det er én af de bedste gaver man kan give dem :)
    Vi er også flittige modtagere af månedens bog fra GB's børnebogklub, og de to Cykelmyggen-bøger landede også her :)

    SvarSlet

Hej med dig!
Det er super dejligt, at du vil skrive en kommentar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails