en børnehave er som skabt til at smide ting væk. Har du noget, du er træt af, et stykke legetøj, tøj eller andet, som du ikke gider se på mere, så giv dit barn det med i børnehaven - og pist, så er det væk!
Ej, det er selvfølgelig sagt lidt i spøg. Men ikke desto mindre mister vi da en gang i mellem en hjemmesko, et par bukser eller handskerne. Og nu er handskerne altså blevet meget vigtige. De små fingre bliver jo iskolde af at være udenfor en hel dag. Men hvordan skriver man navn i strikhandsker? Vi har prøvet at skrive med sprittusch ovenpå, men det er altså ikke holdbart.
I stedet har jeg nu broderet navn på begge. Det er ikke revolutionerende, men jeg synes, det er sødt ;-)
mandag den 12. november 2012
fredag den 9. november 2012
ønsker til en 1-årig
det er ikke til at forstå. Men Bertram bliver 1 år om under en måned. Her er nogle af de ting, som hans mor ønsker sig til ham ;-)
Cyklen er købt, og er en gave fra os!
mandag den 29. oktober 2012
stenalderbrød
jeg prøver at leve lidt efter stenaldermadens/paleos principper. I dag skulle jeg derfor prøve at bage stenalderbrød, og det kan virkelig anbefales. Det smager fantastisk. Ingredienser: nødder, æg, salt og olie - thats it!
Opskriften fandt jeg lige her.
Opskriften fandt jeg lige her.
fredag den 26. oktober 2012
blomkålspizza
efter at have set burgere med blomkålspandekager og fået nys om blomkålspizza på instagram hos Ulla, så måtte jeg altså selv prøve ...
Kan det virkelig være rigtigt, at jeg kan få pizza helt uden at spise brød? Kan man lave en pizzabund af blomkål, ost og æg? Og kan det smage godt?
I får lige billederne af fremgangsmåden:
fintrevet blomkål
ost, æg, salt og peber oveni
fordeles på bradepande
tomatsauce og revet ost ovenpå
serranoskine ovenpå
færdigbagt - ser sgu godt ud ;-)
og det smagte faktisk også ganske udemærket. Bunden er lidt blød, så er man tosset med sprød, tynd pizzabund, så kan dette ikke sammenlignes. Til gengæld smæskede Bertram det i sig. Det er lige noget, der kan tygges, når man kun har en tand. Og selv Mogens var positivt overrasket.
Så det kan anbefales, hvis man som jeg gerne vil undgå brød i en periode eller bare vil være ekstra sund...
Opskriften fandt jeg frem til her hos madbanditten.
Kan det virkelig være rigtigt, at jeg kan få pizza helt uden at spise brød? Kan man lave en pizzabund af blomkål, ost og æg? Og kan det smage godt?
I får lige billederne af fremgangsmåden:
fintrevet blomkål
ost, æg, salt og peber oveni
fordeles på bradepande
tomatsauce og revet ost ovenpå
serranoskine ovenpå
færdigbagt - ser sgu godt ud ;-)
og det smagte faktisk også ganske udemærket. Bunden er lidt blød, så er man tosset med sprød, tynd pizzabund, så kan dette ikke sammenlignes. Til gengæld smæskede Bertram det i sig. Det er lige noget, der kan tygges, når man kun har en tand. Og selv Mogens var positivt overrasket.
Så det kan anbefales, hvis man som jeg gerne vil undgå brød i en periode eller bare vil være ekstra sund...
Opskriften fandt jeg frem til her hos madbanditten.
tirsdag den 16. oktober 2012
endelig krea igen
i weekenden havde vi besøg af mine forældre. Det er altid hyggeligt og giver lige lidt mere mulighedt for afslapning og kreatid.
Jeg har længe haft stof liggende til at blive syet om til et pusleunderlag. Tiden og overskuddet har bare ikke været der.
Men nu fik jeg det gjort! Wuhu. Og jeg synes, det er blevet så fint :-)
(okay, jeg mangler lige at sy båndet, der skal bindes rundt om - men det er næsten færdigt)
Jeg har længe haft stof liggende til at blive syet om til et pusleunderlag. Tiden og overskuddet har bare ikke været der.
Men nu fik jeg det gjort! Wuhu. Og jeg synes, det er blevet så fint :-)
(okay, jeg mangler lige at sy båndet, der skal bindes rundt om - men det er næsten færdigt)
tirsdag den 9. oktober 2012
det rokker bare derudaf
så fik vi den endelig!
Rokkefåret!
Vandt den i en konkurrence for snart lang tid siden!
Og nu rokker det bare for os!
Rokkefåret!
Vandt den i en konkurrence for snart lang tid siden!
Og nu rokker det bare for os!
søndag den 7. oktober 2012
bryllupsmenu
vi fik den dejligste mad til brylluppet.
Meget moderne, nytænkende, kreativt og overraskende, men alligevel klassisk, kendt og noget alle kan lide.
Forret: Jomfruhummerkrebinette, bisque (der blev hældt på tallerkenen ved bordet), brombær, urter, kantareller. Det var mega lækkert!
Mellemret: Hjertesalat, aioli, vesterhavsost og sprødt hønseskind. Serveret på stykker af træ. (desværre intet billede)
Hovedret: Langtidsstegt (16 timer for at være helt præcis) mør dansk okse, hasselnødgastrik (en meget lækker sauce), 3 forskellige slags jordskokker (bagt, sprød og pureret) og røde æbler. (desværre heller ikke noget billede)
Dessert: Hvid chokolade både som mousse og krystalliseret, fennikel, gulerod, estragon, kørvel, malt og så en surprise i form af en flødebolle med mørk chokolade, der blev serveret på et fad ved siden af. Selve desserten blev serveret i patentglas og var udformet som et helt lille landskab i glasset.
Menukortet havde jeg lavet i fuldstændig samme stil som invitationen. Desuden blev de lagt ned i en foldet serviet, hvor bordkortet også blev bundet rundt om.
Meget moderne, nytænkende, kreativt og overraskende, men alligevel klassisk, kendt og noget alle kan lide.
Forret: Jomfruhummerkrebinette, bisque (der blev hældt på tallerkenen ved bordet), brombær, urter, kantareller. Det var mega lækkert!
Mellemret: Hjertesalat, aioli, vesterhavsost og sprødt hønseskind. Serveret på stykker af træ. (desværre intet billede)
Hovedret: Langtidsstegt (16 timer for at være helt præcis) mør dansk okse, hasselnødgastrik (en meget lækker sauce), 3 forskellige slags jordskokker (bagt, sprød og pureret) og røde æbler. (desværre heller ikke noget billede)
Dessert: Hvid chokolade både som mousse og krystalliseret, fennikel, gulerod, estragon, kørvel, malt og så en surprise i form af en flødebolle med mørk chokolade, der blev serveret på et fad ved siden af. Selve desserten blev serveret i patentglas og var udformet som et helt lille landskab i glasset.
Menukortet havde jeg lavet i fuldstændig samme stil som invitationen. Desuden blev de lagt ned i en foldet serviet, hvor bordkortet også blev bundet rundt om.
Abonner på:
Opslag (Atom)