mandag den 29. oktober 2012

stenalderbrød

jeg prøver at leve lidt efter stenaldermadens/paleos principper. I dag skulle jeg derfor prøve at bage stenalderbrød, og det kan virkelig anbefales. Det smager fantastisk. Ingredienser: nødder, æg, salt og olie - thats it!

Opskriften fandt jeg lige her.


fredag den 26. oktober 2012

blomkålspizza

efter at have set burgere med blomkålspandekager og fået nys om blomkålspizza på instagram hos Ulla, så måtte jeg altså selv prøve ...

Kan det virkelig være rigtigt, at jeg kan få pizza helt uden at spise brød? Kan man lave en pizzabund af blomkål, ost og æg? Og kan det smage godt?

I får lige billederne af fremgangsmåden:

fintrevet blomkål

ost, æg, salt og peber oveni

fordeles på bradepande

tomatsauce og revet ost ovenpå

serranoskine ovenpå

færdigbagt - ser sgu godt ud ;-)

og det smagte faktisk også ganske udemærket. Bunden er lidt blød, så er man tosset med sprød, tynd pizzabund, så kan dette ikke sammenlignes. Til gengæld smæskede Bertram det i sig. Det er lige noget, der kan tygges, når man kun har en tand. Og selv Mogens var positivt overrasket.
Så det kan anbefales, hvis man som jeg gerne vil undgå brød i en periode eller bare vil være ekstra sund...

Opskriften fandt jeg frem til her hos madbanditten.

tirsdag den 16. oktober 2012

endelig krea igen

i weekenden havde vi besøg af mine forældre. Det er altid hyggeligt og giver lige lidt mere mulighedt for afslapning og kreatid.

Jeg har længe haft stof liggende til at blive syet om til et pusleunderlag. Tiden og overskuddet har bare ikke været der.

Men nu fik jeg det gjort! Wuhu. Og jeg synes, det er blevet så fint :-)
(okay, jeg mangler lige at sy båndet, der skal bindes rundt om - men det er næsten færdigt)



tirsdag den 9. oktober 2012

det rokker bare derudaf

så fik vi den endelig!
Rokkefåret!
Vandt den i en konkurrence for snart lang tid siden!
Og nu rokker det bare for os!


søndag den 7. oktober 2012

bryllupsmenu

vi fik den dejligste mad til brylluppet.
Meget moderne, nytænkende, kreativt og overraskende, men alligevel klassisk, kendt og noget alle kan lide.

Forret: Jomfruhummerkrebinette, bisque (der blev hældt på tallerkenen ved bordet), brombær, urter, kantareller. Det var mega lækkert!


Mellemret: Hjertesalat, aioli, vesterhavsost og sprødt hønseskind. Serveret på stykker af træ. (desværre intet billede)

Hovedret: Langtidsstegt (16 timer for at være helt præcis) mør dansk okse, hasselnødgastrik (en meget lækker sauce), 3 forskellige slags jordskokker (bagt, sprød og pureret) og røde æbler. (desværre heller ikke noget billede)

Dessert: Hvid chokolade både som mousse og krystalliseret, fennikel, gulerod, estragon, kørvel, malt og så en surprise i form af en flødebolle med mørk chokolade, der blev serveret på et fad ved siden af. Selve desserten blev serveret i patentglas og var udformet som et helt lille landskab i glasset.


Menukortet havde jeg lavet i fuldstændig samme stil som invitationen. Desuden blev de lagt ned i en foldet serviet, hvor bordkortet også blev bundet rundt om.



fredag den 5. oktober 2012

det var den barsel...

jeg startede på arbejde for 2 måneder siden nu, men Bertram har været hjemme sammen med sin far. Lige indtil i mandags. Da startede han i vuggestuen. Det er på en måde lidt trist, at han nu ikke skal være herhjemme så meget mere, og det er en hård tid vi går i møde med at vænne os til at være to på arbejde og to små i institution.

Det er den samme vuggestue, som Liv gik i. Og det er den bedste stue med de bedste pædagoger, så jeg føler mig meget tryg ved at aflevere Bertram om morgenen. Jeg ved, at han er i de bedste hænder. Det tog også kun én dags indkøring, så var han klar til at være der hele dagen og hygge sig med en masse nye spændende børn og en masse spændende legetøj. Han smiler og er glad dagen lang. Han er altså bare det kæreste barn på denne jord ;-)


Amen, se ham lige. Han er da den sødeste lille dreng. Og så hjælper det selvfølgelig også, at han har den fineste Marapytta jakke på :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails