søndag den 26. februar 2012

Så er der ostekiks



Og det er lige sagen for en toårig ostepige...

Ingredienser til ca. 30 stk.:
125 g skæreost
125 g smør
90 g hvedemel
60 g grahamsmel
1/2 tsk. paprika
1 æg

riv osten.
skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel, så det til sidst ligner revet ost.
kom paprika og ost i dejen.
tryk dejen sammen med æg uden at ælte den.
form dejen til en pølse på ca. 15 cm, og læg den tildækket i køleskabet i 30 minutter.
tænd ovnen på 200 grader.
skær skiver af dejen, 2 mm tykke og læg dem på en bageplade.
bag i midten af ovnen i ca. 8 minutter, eller til de har fået farve.
lad dem køle af på en bagerist.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag den 24. februar 2012

slyngeskolen

kender I slyngeskolen? Det gjorde jeg ikke før for ikke ret længe siden. Jeg tilmeldte mig nyhedsbrevet, og i går deltog jeg så til en slyngecafe. 

Kvinden bag dette nye koncept, er Nadia. Hun skriver følgende om sig selv på hjemmesiden:

Først og fremmest er jeg uddannet slyngerådgiver fra Trageschule UK i England. Ud over at jeg har fået fingre i nogle ret fantastiske teknikker, så er jeg uddannet til at videreformidle teknikkerne – så du også kan huske dem, når du kommer hjem. Derudover er jeg uddannet journalist. Det har selvfølgelig ikke noget med slynger at gøre, men det betyder, at jeg er dygtig til at researche og formidle. Det er ret belejligt, når nu cyberspace flyder over af information om slynger. Og det er langt fra alt sammen, der er korrekt. Og så er jeg er selv mor til to drenge, der er blevet slynget i utallige bæredimser og mange timer hver dag – i mange måneder. Så jeg har seriøs hands on-erfaring.

Til slyngecafeen fik jeg demonstreret mange af de forskellige slynger, vikler og seler der er på markedet. Det gav en nybegynder som mig et ret godt indblik i, hvad de forskellige typer er gode til, hvordan de bruges, og hvilke(n) jeg helst vil bruge. Og så fik jeg også et større indblik i, hvorfor det er så god en ide at bære sit barn. 

I husker måske dette indlæg, hvor jeg spurgte jer til råds om netop slynger og vikler. Det endte med, at søde Mia lånte mig både sin slynge og strækvikle. De har begge været i brug, men jeg må indrømme, at jeg ikke har været helt sikker på teknikken. Og efter i går fandt jeg da også ud af, at jeg ikke brugte dem korrekt. Men nu kommer de helt sikkert meget mere i brug.

Går du og overvejer en slynge eller vikle eller lignende, så kan jeg kun anbefale dig at tage på en slyngecafe, eller måske en workshop - "Tæm din ringslynge" eller "Hænderne fri med fastviklen". 

Jeg vil øve mig lidt herhjemme nu, og samtidig overveje en workshop.

kh Tine

fredag den 10. februar 2012

sko i blogbutikken

så er der kommet sko i blogbutikken - både til piger og damer.
Her er et lille udpluk af udvalget:

sko str. 38

tullesko str. 22

sandaler str. 21

torsdag den 9. februar 2012

hurra for rod og dimsedutter

jeg kan nogengange godt få lidt stress over at tænke på mit ene skab, som er fyldt til randen med alverdens kreative materialer. En gang var jeg vild med at lave smykker, så var det æsker, så var det patchwork, og så var det strik og ja, jeg kunne blive ved. Ud over det er jeg også bare en samler der køber papir, tapet, stof osv. -ligesom rigtig mange af jer derude.

Mange af tingene bruger jeg selvfølgelig stadig, men der er altså også meget af det, som jeg ikke har brugt i laaang tid, og som virkelig fylder i skabet. Har længe tænkt på at rydde op og smide væk. Men tiden har ikke lige været der. Og gud ske tak og lov for det da.

For når man nu skal lave en prinsessekrone til sin datter til fastelavn, som hun i øvrigt skal have på sammen med denne kjole, så er det da imponerende, at man kan finde alle materialerne frem uden at skulle i hverken Panduro eller Stof2000.

Der var både guldstof, pladevat, pailletter og guldperler.


Og så blev den endda også meget sød.
Hvad skal jeres børn være til fastelavn?

tyl fra Prag

jeg kommer desværre alt for sjældent på Vesterbro. Der er så hyggeligt med masser af gode cafeer og ikke mindst butikker (Måske er det godt, jeg ikke kommer så tit...)

Men nu har jeg altså næsten lige været en tur forbi - eller dvs. jeg kom kun til Vesterbrogade, men der var sørme også meget spændende.

Jeg endte inde i genbrugsbutikken Prag, hvor der bare bugner af lækkert genbrugs- og vintagetøj.

Der er også en smule nyt, som de selv får syet. Nemlig tylskørter i alverdens farver. De er super fine, og faktisk til en meget rimelig pris. De fås både i børne og voksne størrelser.


Jeg købte ovenstående til Liv, som hun skal have til sin fødselsdag. Det kostede 160 kr.

onsdag den 8. februar 2012

Barnlil' er flyttet i nye flotte lokaler

den super lækre børnebutik Barnlil', der ejes af Tanja, er nu flyttet til større lokale lige lidt længere nede af Smallegade - Smallegade 34.


Hun flyttede ind i går, tirsdag, og på lørdag den 11. februar kl. 10-16 holder hun stor reception med popcorn til alle børn og lidt godt til de voksne.
Fra 13-15 vil der også være en ansigtsmaler til at male børnene.

Jeg var forbi butikken i går, og selvom den ikke er helt færdig endnu, så er den så fin og lækker. Og der er masser af lækre nyheder til børnene.

Jeg skal helt sikkert forbi butikken på lørdag - ses vi?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails