torsdag den 14. april 2011

bryllupsgave

på lørdag skal jeg til bryllup ved en veninde. Jeg synes, det var svært at finde på den helt rigtige gave. Enten var ønskerne for dyre eller for upersonlige. Hvad gør man så? Jo man laver noget selv.
I deres stuer har de store malerier hængende, som min venindes mor har malet. De indeholder selvfølgelig de farver, som indgår i gaven ...



De får to puder med de populære trekanter. Puderne har begge pipingbånd i kanten og sort bagstykke.
Puderne er stærkt inspireret af Ferm Living, så jeg skal bestemt ikke tage æren for designet.

Jeg har tænkt meget over, om vi nu også kunne give dem en hjemmelavet gave. Den kan jo ikke byttes på samme måde som en købt gave. Men jeg vil lægge op til, at hun gerne må vælge andre farver, hvis hun hellere vil det. Tror I så ikke det går an?

kh Tine

torsdag den 7. april 2011

læringsstile

normalt skriver jeg jo egentlig kun om mine kreative projekter, men jeg var til et rigtig godt foredrag i går, som jeg gerne vil dele med jer. Det var med Svend Erik Schmidt, som er kendt som bagmanden til TV2 programmerne "Plan B" og "SKOLEN - verdensklasse på 100 dage". Han er ekspert i læringsstile - som altså indeholder det faktum, at mennesker (og her børn) lærer på forskellige måder.

Det er så spændende, og i min verden giver det rigtig meget mening. Der findes ifølge SES 4 læringsstile: Se, Høre, Røre og Gøre. Folkeskolen er i dag designet til at undervise Se og Høre børnene, hvorimod Røre og Gøre børnene er oversete. Et Gøre-barn er typisk de børn, som bare ikke kan sidde stille på måsen. De lærer bedst samtidig med, at de bruger sin krop. Det vil sige, at de f.eks. skal prøve at læse samtidig med at de går. Her siger SES så på hans fantastisk humoristiske facon, at man nok lige skal give dem en cykelhjelm på, for de kan jo gå ind i et træ ...

På mit arbejde i Arbejdernes Landsbank er vi nu i gang med et samarbejde med Svend Erik Schmidt på 3. år. Vi har kørt foredrag med ham i hele Danmark og lavet en masse materiale til både forældre og folkeskoler, som kan hjælpe dem med at finde børnenes læringsstile og på den måde give dem de bedste forhold at lære på.

Jeg kunne skrive rigtig meget om det her på bloggen. Men jeg vil i stedet linke til vores hjemmeside, hvor I kan læse meget mere om læringsstile, I kan selv tage en test og finde ud af, hvad I er (jeg er i øvrigt et gøre-menneske), I kan også finde vores folder om læringsstile, som også indeholder en test til jeres børn, og sidst men ikke mindst, kan I ansøge om en værktøjskasse til matematik i 2. klasse. Værktøjskassen er dog til folkeskoler, da vi desværre ikke har kunne lave en kasse til hvert enkelt hjem i Danmark. Så medmindre du selv er matematiklærer, kan du give beskeden videre til dit barns folkeskole.

kh Tine

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails