lørdag den 17. juli 2010

ucensureret flytterod

I får lige et par billeder af vores flytterod. Der er godt nok meget, og det tager vist lang tid, før vi er ordentlig på plads. Flytningen tog lidt længere tid end forventet, da vi åbenbart har fået skrabet en del ting til os i løbet af årene;-)

Liv var travlt optaget i Zoo med mormor og morfar, mens flytningen stod på. Det var skønt at få alle møblerne på plads langt om længe. Og resultatet bliver helt fantastisk. Nu venter en længere varende oprydning og 'finde en plads til tingene'-periode. I aften skal jeg dog gøre rent i den gamle lejlighed - øv.

Men I får lige et par stemningsbilleder:
ps. det sidste billede er i øvrigt mit kommende sy-hjørne.

onsdag den 14. juli 2010

stille på bloggen

Hej alle
Der er i disse dage slet ikke tid til noget kreativt af nogen art. Vi maler i fuld fart og gør alle kroge, skabe, gulve rene. Vi er næsten færdige, hvilket er rigtig vigtigt, da vi skal flytte ind i morgen ... Vi glæder os helt vildt.

Vi har besøg af mine forældre, så vi har et par ekstra hænder - både til at gøre klar og til at passe Liv. Liv virker dog til at nyde den nye lejlighed. Der er en masse gulvplads hun kan rende rundt på med sin gå-vogn. Hun er dog meget meget tæt på at kunne gå selv nu.

Så snart vi er flyttet ind, får I lige et par stemningsbilleder. Jeg har godt nok også mange projekter i tankerne: Møbler der skal males, ting der skal købes og ting der skal syes. Det bliver super spændende at se resultatet - om forhåbentlig ikke alt for længe :-)

Håber ellers I nyder sommervejret - det er jo helt utrolig dejligt med sådan en sommer.

kh Tine

torsdag den 8. juli 2010

med på bølgen

Jeg er nu også hoppet med på "Granny Stripes" bølgen. Jeg har faktisk aldrig rigtig hæklet før, så jeg fik en kollega til at hjælpe mig i gang med tusindfryds fantastiske DIY, som du kan finde her samt en endnu mere detaljeret DIY til starten her. Nedenfor kan I se min prøveklud, som jeg har lavet, inden jeg vil begive mig ud i et 'rigtigt' projekt.


Jeg har fluks været en tur forbi Tante Grøns hjemmeside og købt lidt lækkert garn og den berømte hæklenål. Men jeg købte vist for lidt, for jeg har lyst til endnu flere farver...


Hav en dejlig dag derude.

tirsdag den 6. juli 2010

jeg ønsker mig ...

... rigtig mange ting.

Jeg har fødselsdag om en måneds tid og er selvfølgelig i gang med at skrive en laaang ønskeseddel. I år er der også mange flere ting at skrive på, da en ny lejlighed indbyder max til en masse nye ting. Her får I nogle af ønskerne:

Hay puder i lysblå og mørkegrå med knap:

Ipod nano:

Vipp pedalspand - både til køkkenet og til badeværelset:

PS skab fra Ikea:

Wok fra Eva Trio Multi:

Ur fra Arne Jakobsen:

Hvad ønsker du dig?

fredag den 2. juli 2010

fri fri fri

Jeg har fri i dag. Det er simpelthen skønt. Har fået vasket tøj, gjort rent, handlet ind, været ved frisøren og shoppet lidt. Skønt.
Jeg endte i Barnlil på Smallegade, hvor jeg købte de fineste ting til Liv. Det er dog først til næste år, da hun har rigeligt til i år. Men se lige nogle fine ting, jeg fik. Tanja har sat alle udsalgsvarer ned med 40%. Så der er altså mange penge at spare.


Den anden dag modtog jeg også to bøger med posten.


Jeg blev inspireret på Lines blog, hvor hun viser et tæppe frem fra bogen "Rum der rykker". Og nu hvor jeg snart skal til at indrette vores nye hjem, så synes jeg, det kunne være fedt med lidt mere inspiration. Især børneværelserne er super fine i bøgerne. Se bare her:


I bogen "idérig indretning" er der også forklaringer med til, hvordan man selv kan lave møbler etc. De er meget fine. Og jeg fik begge for 119 kr. til sammen på adlibris.dk.

Nu vil jeg hente Liv fra vuggestuen, så vi kan komme i Frb. Have. Kan I have en rigtig god weekend.

torsdag den 1. juli 2010

nøgle, besøg og lækker pære/lakrids kage

I dag har været en speciel dag. Jeg har fået nøglen til mit første rigtige hjem. Den lejlighed, som jeg har købt sammen med min kæreste, og den lejlighed der skal være min datters barndomshjem. Der hvor jeg skal bo de næste mange år. Skønt!
Jeg nåede lige et hurtigt smut forbi den, inden jeg skulle hente Liv. Mogens er taget på Roskilde Festival, så jeg havde ikke meget tid.
Og hold da op, hvor er den skøn. Glæder mig uendelig meget til jeg skal flytte ind - den 15. juli. Først skal der lige et par bøtter maling til.

Kl. 16 i dag fik jeg så besøg af to søde blog-piger, Anne og Mia. De havde været på shopping i Kbh hele dagen, og jeg inviterede dem derfor på lidt kage. Jeg har desværre ikke noget billede af kagen, men jeg vil alligevel gerne give jer opskriften, for det er virkelig en god og lidt anderledes kage - men den smager himmelsk. Det skal i øvrigt lige bemærkes, at det er en monster portion til en bradepande. Super dejligt at have til fryseren i LANG tid.

So here it goes:
Grunddej:
400 g smør
600 g sukker
6 æg
600 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1,5 spsk vaniljesukker
4,5 dl kærnemælk

Pære/lakrids-fyld:
3 stk. KICK blød lakrids - kan købes i Føtex og sikkert også andre steder
2 dåser pærer i sukkerlage

1) Tag smørret ud af køleskabet, 1/2 time før du går i gang
2) Tænd ovnen på 190 grader
3) Pisk det bløde smør og sukkeret sammen i en stor skål med en elpisker, til det bliver hvidt. Pisk æggene i et ad gangen.
4) Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål, og sigt det i dejen. Tilsæt kærnemælk, og rør dejen sammen til en jævn masse med en røreske.
5) Skær KICK-lakridsen ud i meget fine strimler, og rør dem forsigtigt i dejen. Åbn dåserne med pærer, og rør 3 spsk af pære-sukkerlagen i dejen. Hæld resten af lagen fra pærerne, og lad dem dryppe af i en sigte.
6) Beklæd en bradepande (30x40 cm) eller evt. 2 springforme med bagepapir. Fordel pærerne med skærefladen nedad. Hæld dejen over pærerne, og bag kagen i ovnen ved 190 grader i ca. 45 minutter.

Tip: Grunddejen kan varieres i det uendelige. F.eks. med en anden frugt eller bær. Prøv f.eks. med ananas.

Virkelig lækker kage, som kan anbefales.

Nu vil jeg slappe af resten af aftenen og nyde, at jeg har fri i morgen.
Hav en god aften allesammen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails